M-Files Pasila // työympäristösuunnittelu

 

Maistraatinportti Pasila, 2024

 

Kansainvälinen ohjelmistoyhtiö M-Files sai uudet 740 m2 toimitilat Pasilaan täysin peruskorjatusta toimistorakennuksesta Maistraatinportista. Maistraatinportti on 1987-vuoden upeaa postmodernista arkkitehtuuria. Sisustussuunnittelussa erityisesti huomioitiin Maistraatinportin arkkitehtuuri, jolle on ominaista valon kaunis virtaaminen tilasta tilaan erimuotoisista sisä- ja ulkoikkunoista.

 

Tampereen pääkonttorin suunnittelu toteutettiin samaan aikaan, joten osallistamisen tuloksia sekä konseptointia hyödynnettiin molempien kohteiden suunnittelussa. Sisustuksesta on löydettävissä yhtäläisyyksiä Tampereen pääkonttorin ilmeen kanssa, mutta Pasilan työympäristön ilme on kuitenkin uniikki.

 

”Hei, tehdään ”working lounge”, jossa voidaan tehdä töitä yhdessä tai yksin, ruokailla, pelata, ihan vain viihtyä ja joka vetovoimaisesti tuo henkilökunnan yhteen” Suurin piirtein näillä sanoilla M-Filesin Pasilan toimipisteen isointa tilaa lähdettiin suunnittelemaan. Working lounge tilan lisäksi toimitiloista löytyy mm. eri kokoisia työhuoneita, workshop -tiloja, vetäytymistiloja keskittymistä vaativalle työlle, neuvottelutilaa, studiotilaa.

 

Kauniit tammipuiset väliovet ja tammiviilupinnat yhdistettynä sini- ja vihreäsävyisiin tekstiili- ja maalipintoihin luovat pehmeän, tyylikkään, kodikkaan, viihtyisän ja M-Filesille ominaisen ammattimaisen yleisilmeen.

 

Kurkkaa miltä M-Filesin pääkonttori näyttää!

 

M-Files pääkonttori,Tampere

 

Kuvat: Okko sorma