M-Files, pääkonttori Tampere // työympäristösuunnittelu

 

M-Files, pääkonttori Tampere

GO21 Tampere, 2024

 

Kansainvälinen ohjelmistoyhtiö M-Filesin pääkonttorin uudet toimitilat sijaitsevat junaradan varrella huippuyhteyksien keskiössä uudessa toimistorakennuksessa GO21:ssä Tampereella. 3000 m2 tilat levittäytyvät neljään kerrokseen. Toimistotiloilta toivottiin työskentelyä ja rentoa yhdessäoloa tukevia tiloja ja viihtyisyyttä korostavaa ilmettä.

 

Suunnittelutyökaluna käytettiin osallistamista, jonka avulla saaduilla tuloksilla lähdettiin toteuttamaan työhyvinvointia lisäävää työympäristöä ja eheää brändi-ilmettä. Tila- ja sisustusratkaisuilla luotiin toimivat puitteet sekä joustavalle hybridityöskentelylle että yhteisöllisyyden kehittymiselle. Uusissa tiloissa nojauduttiin kestäviin hankintoihin ja huomioitiin kierrätettävyys. Lähes kaikki olemassa olevat kalusteet uudelleen sijoitettiin.

 

1.kerroksen asiakaspalvelutiloissa näkyy ja tuntuu M-Filesin ammattimaisuus, luotettavuus, helposti lähestyttävyys. Näitä arvoja lähdettiin toteuttamaan varmuutta ja aitoutta henkivillä puupinnoilla, viherkasveilla, melko neutraaleilla, kodikkailla väreillä ja muodoilla.

Toimistotilojen tekemisen ja kohtaamisten aitoutta puolestaan tuettiin luontotapeteille, viherkasveilla ja aidoilla puupinnoilla.

 

Toimiston sykkiväksi yhteisöllisyyden sydämeksi suunniteltiin henkilökunnan oma MUKI kahvila/taukotila. Muki on rento ja mukava olohuone ja kahvila, jossa on erilaisia oleskeluryhmiä.

 

Kurkkaa miltä M-Filesin työntekijöiden oma kahvila/taukotila näyttää!

M-Files, henkilökunnan oma MUKI kahvila

 

Uudisrakennuksen arkkitehtuurista vastasi Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen.

 

 

Kuvat: Okko Sorma