Sari Matikka

 

Olen sisustusarkkitehti SIO ja muotoilija. Olen valmistunut sekä Lahden Ammattikorkeakoulusta (BA,sisustusarkkitehtuuri) vuonna 2010 ja Kymenlaakson Ammattikorkeakoulusta (BA, teollinen muotoilu) vuonna 2000.

Työskentelen laaja-alaisesti design kentällä niin kaluste-, tuotesuunnittelu- ja innovointi tehtävissä kuin myös sisustusarkkitehtina. Olen suunnitellut vaativia sairaanhoidon tiloja, oppimisympäristöjä, ravintoloita, toimitiloja ja toimistoja. Olen saanut suunnitella kauniita, viihtyisiä koteja ja vaikuttaa arjen pieniin mutta merkittäviin asioihin tila-, kaluste-, valaistussuunnittelun keinoin. Pöydälläni ovat saaneet erityisen muotonsa niin kalusteet, laitteet kuin myös pienesineetkin. Kaikkiin projekteihin suhtaudun yhtä uteliaasti ja innoissani. Suunnittelun keskiössä ovat aina ihmiset, niiden käyttäytyminen sekä mahdollinen brändistrategia ja elämyksellisyys. Olen utelias, innovoiva, keskityn päämäärään ja käyttäjiin sekä pidän suunnitelmat yksinkertaisen tehokkaina ja toimivina.

IMG_20180927_211134_599

LEIYA products 

Olen LEIYA products perustaja. LEIYA products valmistuttaa ja myy omaleimaisia ja kauniita kaluste- ja pienesineitä. Tuotteet ovat suunniteltu koteihin ja toimistoihin – tai mihin vaan tiloihin, joissa tuotteiden kauneudella ja toimivuudella on väliä.

Tuotteiden jälleenmyyjiä ovat Formverk, World of The, MANO, Kotikalustamo ja Miela Designroom.

WWW.LEIYAPRODUCTS.COM

 

Tunnustukset

 Dansk Design Centerin järjestämässä kilpailussa Nordic Design Competition, “Sustainable chair” Muru bench valittiin suomalaisten finalistien joukkoon vuonna 2018.

 

Jäsenyydet

 DesignOnTampere ry

DesignOnTampere ry on tamperelaisten eri alojen suunnittelijoiden perustama yhdistys, joka kehittää muotoilu- ja kaupunkikulttuuria Tampereella.

 

 Ornamo and SIO

Ornamo ry on muotoilualan asiantuntijajärjestö. Ornamo kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa. SIO on vuonna 1949 perustettu ammatillinen järjestö, joka jakaa tietoa sisustusarkkitehtien monipuolisesta ammattitaidosta. SIOn toiminnan tavoitteena on parantaa ympäristön hyvää laatua ja edistää kulttuurisia, eettisiä ja kestävän kehityksen arvoja.